Efektīva plānošana veicot remontu vannas istabā — 5 noderīgi padomi
Cik vēlies aizņemties?
3000
Kad plāno atdot?
120 mēn.

89.91 €/mēn.

Ikmēneša
maksājums

Kredīts Tev

Latkredits Blogs

Jaunumi finanšu nozarē, mūsu pakalpojumi un ikdienas padomi darbībās ar finansēm

Atgriezties uz sākumu
Remonts 19.10.2022

Efektīva plānošana veicot remontu vannas istabā — 5 noderīgi padomi

Neatkarīgi no tā, vai Tu plāno drīzumā pārdot savu mājokli, vai vienkārši vēlies uzlabot savas dzīvesvietas funkcionalitāti un izskatu, vannas istabas remonts ir viens no labākajiem veidiem, kā paaugstināt mājokļa kopējo vērtību. Tiek aplēsts, ka vērtības pieaugums, ko iegūsi izremontējot vannas istabu, var būt pat par 60% lielāks nekā summa, ko samaksāsi par remontu. 

Tā kā jebkurš remonts ir laikietilpīgs un salīdzinoši dārgs process, pirms darbu uzsākšanas, tos ieteicams rūpīgi saplānot. Turpinājumā 5 noderīgi padomi, kas noderēs, ja vēlies, lai vannas istabas remonts būtu pēc iespējas efektīvāks. 

Novērtē esošo vannas istabu 

Pirms vannas istabas remonta nepieciešams novērtēt, kāda ir situācija Tavā vannas istabā šobrīd. Novērtē kā nolietojumu, tā funkcionalitāti. Apdomā, vai telpas ventilācija strādā pietiekami labi, vai vannas istaba ir pietiekami gaiša, silta, vai veļas mašīnu tur, kur tā šobrīd atrodas, ir ērti lietot.  

Pēc būtības Tev jāizlemj, vai vannas istaba pilnībā jāpārbūvē un nepieciešams kapitālais remonts, mainot caurules, koriģējot plānojumu, pilnībā mainot sienu un grīdas segumu, tualetes podu, izlietni un vannu. Vai tomēr Tava vannas istaba kļūs patīkamāka un funkcionālāka ar to vien, ka tiks pārkrāsotas sienas un griesti, un iegādātas pāris jaunas mēbeles un jauni dušas aizkari. 

Jāņem vērā, ka, ja plāno apjomīgākus darbus, piemēram, nojaucot starpsienas un apvienojot vannas istabu un tualeti, Tev jāvēršas vietējā būvvaldē, lai plānotajiem darbiem iegūtu būvatļauju vai vienkāršotas renovācijas apliecinājuma karti. 

Nosaki pieejamo budžetu 

Vannas istabas remonts, it īpaši, ja nepieciešams veikt tikai apdares darbus, var izmaksāt salīdzinoši maz, bet kapitālais remonts var būt ļoti dārgs, pat vairākus tūkstošus vērts process. Tavu vēlmju saraksts var būt neizmērojams, bet tas, ko var paveikt remonta laikā būs atkarīgs arī no tā, kāds ir Tev pieejamais budžets. 

Ja vēlies vannas istabā paveikt pilnīgi visu, kas nepieciešams, bet Tavi uzkrājumi ir salīdzinoši nelieli, ir vērts apsvērt iespēju izmantot kredītiestāžu pakalpojumus. Risinājums, kas ļaus remontdarbus veikt jau tūlīt, nevis krāt naudu mēnešiem vai gadiem, ir, piemēram, patēriņa kredīts vai kredīts remontam.  

Šos kredītus piešķir bez ķīlas, balstoties uz Taviem ienākumiem. Tomēr atceries, ka kredīts ir nopietnas finanšu saistības, pirms naudu aizņemties, nepieciešams pārliecināties par to, ka spēsi to atmaksāt. 

Izveido vēlmju sarakstu 

Pēc tam, kad Tev būs skaidrs, kāds budžets Tev ir pieejams, tas ļaus arī saprasti to, cik apjomīgs remonts būs iespējams. Apspriedies ar ģimenes locekļiem par vēlmēm, izveidojiet vēlmju sarakstu un aprēķiniet katras pozīcijas izmaksas. Tad, kad būsiet vienojušies par to, vai vannas istabā dušas kabīnes vietā nepieciešama vanna, varēsi aplūkot piedāvājumu, lai noteiktu, cik vanna vai vēlamās mēbeles izmaksās. 

Veidojot vēlmju sarakstu un plānojot izmaksas, paturi prātā to, ka aptuveni 15% no kopējā budžeta ieteicams paredzēt neparedzētiem izdevumiem. Bieži vien remonta laikā atklājas slēptie defekti, piemēram, noņemot apdares materiālus, var izrādīties, ka nepieciešama arī cauruļu maiņa. 

Plāno funkcionālu dizainu 

Tad, kad būsi noskaidrojis, ko vari atļauties un kādas ir Tavas vēlmes, ir iespējams plānot vannas istabas dizainu. Svarīgi, ka jāpiedomā ne tikai pie tā, kādā krāsā būs sienas, grīdas un griesti, un cik lielas būs flīzes, bet arī par funkcionalitāti. Tā ir ļoti svarīga mazās telpās.  

Iespējams, tik vien kā pārbīdot tualetes podu, telpā varēsi radīt pietiekami daudz vietas, lai vannas istabā ievietotu arī veļas mašīnu. Telpu vizuāli paplašināt var arī sienu un griestu krāsas, tāpēc mazās vannas istabās ieteicams izvēlēties gaišas flīzes vai citus ūdens izturīgus apdares materiālus. 

Tāpat pievērs uzmanību vannas istabas apgaismojumam, kas var pilnībā mainīt telpas atsmosfēru. Jo īpaši, ja telpā nav logu, griestu apgaismojumu ir ieteicams papildināt ar citiem gaismas ķermeņiem, piemēram, ar lampām, kas stiprināmas pie sienas. Mazu telpu ir īpaši svarīgi izveidot iespējami funkcionālāk, lai tā nešķistu pārāk pārblīvēta. 

Izveido darbu plānu 

Lai vannas istabas remonts nekļūtu par lielu problēmu, jo īpaši tad, ja turpini mājoklī, kurā notiek remonts, arī dzīvot, ir svarīgi izveidot darbu plānu. Plāns būs nepieciešams gan tad, ja telpas remontu veiksi pašrocīgi, gan tad, ja telpu remontēs profesionāls meistars vai būvfirma. Plānā ietver darbus, kā arī materiālu iegādi un piegādi. 

Svarīgi ir iepriekš zināt, kad vannas istaba nebūs pieejama, tādēļ vienojies par to, kad notiks demontāžas darbi, kad tiks mainītas caurules, ieklātas flīzes un veikti citi darbi, kas neļaus vannas istabu izmantot. 

Lai veiksmīgi un efektīvi saplānotu vannas istabas remontu, svarīgi sākt ar to, ka Tu novērtē esošo telpu. Pēc tam nosaki remonta budžetu, kam atbilstoši varēsi izveidot vēlmju sarakstu un izplānot dizainu. Kad dizains saplānots, darbu veicējam, tas ir pašam vai meistaram, atliek izveidot remontdarbu plānu un ķerties pie darba. 

Lielu mērķu realizēšanai var būt nepieciešama lielāka naudas summa, ja Tev ir nepieciešams uzticams finanšu risinājumu partneris, izvēlies Latkredits.lv. Mēs sadarbojamies ar visām kredītiestādēm Latvijā, zinam visus noteikumus, tāpēc spējam nodrošināt Tev labāko piedāvājumu! Pie mums pieejams patēriņa kredīts, kredīts auto iegādei, hipotekārais kredīts un citi aizdevumi dažādām situācijām - apskati sev piemērotāko. Vajadzības gadījumā sazinies ar mums, lai noskaidrotu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem!

Atgriezties uz sākumu