5 noderīgi padomi virtuves remonta plānošanā un realizēšanā
Cik vēlies aizņemties?
3000
Kad plāno atdot?
120 mēn.

89.91 €/mēn.

Ikmēneša
maksājums

Kredīts Tev

Latkredits Blogs

Jaunumi finanšu nozarē, mūsu pakalpojumi un ikdienas padomi darbībās ar finansēm

Atgriezties uz sākumu
Remonts 19.10.2022

5 noderīgi padomi virtuves remonta plānošanā un realizēšanā

Virtuve ir viena no visvairāk izmantotajām telpām jebkurā mājoklī. Tā ir specifiska un funkcionāla vieta, kas nereti kļūst arī par galveno mājokļa "socializācijas" punktu. Tas nozīmē, ka virtuvē ir svarīga ne vien funckionalitāte, bet arī komforts. Ja virtuve nepilda savu funkciju, vai mēbeles, sadzīves tehnika un grīdas ir nodilušas, Tavās mājās nepieciešams virtuves remonts. 

Nosaki budžetu 

To, cik daudz būs iespējams paveikt un cik izmaksās remonts, lielā mērā noteiks pieejamais budžets. Remonta izmaksas būs atkarīgas ne tikai no tā, cik pamatīga pārbūve tiks veikta, bet arī no tā, vai vēlies iegādāties arī jaunu sadzīves tehniku un vai plāno darbus veikt pašrocīgi, vai tomēr uzticēsies profesionāļiem. 

Ja nepieciešams apjomīgs virtuves remonts, bet iekrājumi nav pietiekami, pastāv iespēja izmantot patēriņa kredītu vai kredītu remontam. Tādējādi, tā vietā, lai ilgāku laika periodu līdzekļus krātu, pakāpeniski atmaksāsi aizdevumu, bet remontu varēsi uzsākt pēc iespējas drīzāk. Taču neaizmirsti būt atbildīgs, pirms uzņemties jebkādas finanšu saistības, pārliecinies, ka noteiktajā termiņā spēsi aizdevumu atmaksāt. 

Veidojot virtuves remonta budžetu, tāpat kā plānojot jebkādu renovāciju, vismaz 10-15% no kopējās remontam paredzētās summas jāatvēl neparedzētiem izdevumiem, ar ko varēs segt izmaksas, kas radīsies, ja pēc tam, kad būs veikta apdares demontāža, atklāsies, ka nepieciešama arī jauna eletroinstalācija vai kanalizācijas caurules. 

Izplāno dizainu 

Ja esi gatavs pilnībā pārbūvēt virtuvi, neierobežo virtuves dizainu, uzskatot, ka arī jaunajām ierīcēm jāatrodas turpat, kur vecajām. Atkarībā no mājokļa plānojuma, iespējams virtuves remonts var pilnībā mainīt Tavu mājokli, piemēram, izveidojot atvērtu plānojumu. 

Lielākā daļa virtuves skapīšu izgatavotāju piedāvās pielāgot dažādus gatavus risinājumus tieši Tavai virtuvei, palīdzot izplānot arī dizainu, bet Tev atliek izvēlēties virtuves krāsu paleti un detaļas. Virtuvē, atšķirībā no citām telpām mājoklī, derēs arī spilgtāki risinājumi, tāpēc, ja esi dzīvespriecīgu toņu piekritējs, izveido krāsu paleti kombinējot divas neitrālus toņus un vienu spilgtu akcentkrāsu. 

Spilgtus akcentus virtuvē var radīt ne tikai ar sienu krāsojumu, bet arī ar interjera priekšmetiem un virtuves aksesuāriem, piemēram, aizkariem, virtuves dvieļiem, puķu podiem. Lai arī pēc remonta mājoklis būtu saskaņots, izvēlies risinājumus, kas būs harmonisks arī ar pārējām telpām Tavā mājoklī. 

Padomā par ērtību 

Virtuves remonts ir svarīgs ne tikai estētisku, bet arī ļoti praktisku iemeslu dēļ. Lai arī bieži vien izvēloties dizaina risinājumus, gribam ieviest aktuālus un mūsdienīgus risinājumus, pirms lēmuma pieņemšanas vienmēr padomā par to, kādas ir Tavas vajadzības un cik ērts attiecīgais risinājums būs tieši Tev. 

Pievērs uzmanību, lai virtuves mēbeles būtu ergonomiskas, virtuves iekārtas, virsmas un plaukti būtu Tev atbilstošā augstumā un ēst gatavošana būtu ērta, nevis fiziski apgrūtinoša. Svarīgi ieplānot ne tikai plīts, izlietnes, ledusskapja, kafijas automāta, mikroviļnu krāsns un trauku mazgājamās mašīnas novietojumu, bet arī pietiekami daudz brīvu virsmu, ko izmantot gatavošanai un skapīšu virtuves lietu uzglabāšanai. Apdomā, vai cepeškrāsni iebūvēsi zem plīts vai arī tādā augstumā, lai gatavojot Tev nav jāpieliecas. 

Plānojot plauktus un skapīšus, apdomā, kur uzglabāsi traukus, produktus, katlus, pannas, garšvielas, un citus virtuves sīkumus. Ērtāk būs, ja garšvielu plaukts atradīsies Tuvu plītij, bet blakus ledusskapim būs brīva virsma, uz kuras novietot no ledusskapja izņemtos produktus. Lai virtuve vienmēr izskatītos kārtīga, katrai lietai nepieciešama sava vieta. 

Izvēlies kvalitāti 

Virtuves remonts parasti nav lēts, jo, ja vien drīzumā nevēlies to atkārtot, ieteicams izvēlēties kvalitatīvas virtuves iekārtas, mēbeles, skapīšus, aprīkojumu un apdares materiālus, jo virtuve tiek lietoti daudz intensīvāk nekā, piemēram, viesistaba.  

Īpaši svarīgi izvēlēties kvalitatīvas virtuves ierīces ir tad, ja vēlies izveidot virtuvi, kurā ir iebūvētas iekārtas. Šādā gadījumā virtuves skapīšu izmērs tiks pielāgots iekārtu izmēram, tāpēc Tu, visticamāk, nevēlēsies pēc pāris gadu lietošanas veikt atkārtotu pārbūvi, lai pielāgotu iekārtu jaunā ledusskapja izmēram. Izvēloties kvalitatīvas iekārtas nešaubīgi nāksies maksāt vairāk, tomēr, visticamāk, tās būs arī energoefektīvākas un ļaus samazināt patērētās elektrības daudzumu. 

Tā kā ēst gatavošanas laikā bieži vien rodas arī dažādi aromāti, svarīgs elements jebkurā virtuvē ir tvaika nosūcejs. Izvēloties kvalitatīvu un pietiekami jaudīgu tvaika nosūcēju, pat gatavojot visaromātiskākos ēdienus, nebūs jāuztraucas, ka visa māja ož pēc ķiplokiem un sīpoliem.  

Izvēloties kvalitatīvu virtuves skapīšu un virsmas materiālu kā arī sienu un grīdas apdarei, arī pēc vairāku gadu intensīvas lietošanas Tava virtuve izskatīsies kā jauna. Pievērs uzmanību arī tam, lai materiāli būtu dabiski, videi nekaitīgi un neizraisītu alerģijas. Ir vērts maksāt vairāk, lai virtuves remontu drīzumā nebūtu jāveic atkārtoti. 

Izgaismo virtuvi 

Pat tad, ja Tavā virtuvē ir vairāki logi, svarīgs elements, kas padarīs virtuves lietošanu ērtāku, ir apgaismojums. Lai optimāli saplānotu apgaismojumu, vispirms jānosaka, piemēram, gatavošanas un ēšanas zona. Ja vasarā, ļoti iespējams, pietiek ar dabisko apgaismojumu, tad ziemas mēnešos pat virtuvēs ar vairākiem logiem būs vajadzīgi papildus gaismas avoti. 

Ja telpā ir tikai griestu lampas, bieži vien virtuves virsmu noēno skapīši, tāpēc, lai gatavot būtu ērti, ieteicams ievietot apgaismojumu, kas stiprināms pie sienas vai zem virtuves skapīšiem. Šāds apgaismojums padarīs ērtāku kā dārzeņu griešanu, tā arī izlietnes un plīts lietošanu.  

Vislabāk ir kombinēt jaudīgu, funkcionālu apgaismojumu un dekoratīvus gaismas ķermeņus, ko stiprināt pie sienas vai novietot plauktos. Atkarībā no vajadzībām, varēsi pielāgot virtuves apgaismojumu padarot telpu pārredzanāku vai mājīgāku. 

Neatkarīgi no tā, vai virtuvi remontēsi pats vai to darīs speciālists, lai remontu uzsāktu, nepieciešams budžets. Vairāk darbus varēsi paveikt ar patēriņa kredītu vai kredītu remontam, bet ņem vērā, ka pirms aizņemties, rūpīgi jānovērtē vai Tu vari aizdevumu atmaksāt. Plānojot virtuvi, atceries arī par gaismu, un izvēlies kvalitatīvus apdares materiālus, mēbeles un iekārtas, lai dizains būtu ne tikai estētisks, bet arī funkcionāls un ilgmūžīgs. 

Lielu mērķu realizēšanai var būt nepieciešama lielāka naudas summa, ja Tev ir nepieciešams uzticams finanšu risinājumu partneris, izvēlies Latkredits.lv. Mēs sadarbojamies ar visām kredītiestādēm Latvijā, zinam visus noteikumus, tāpēc spējam nodrošināt Tev labāko piedāvājumu! Pie mums pieejams patēriņa kredīts, kredīts auto iegādei, hipotekārais kredīts un citi aizdevumi dažādām situācijām - apskati sev piemērotāko. Vajadzības gadījumā sazinies ar mums, lai noskaidrotu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem!

Atgriezties uz sākumu