Auto no Vācijas – Priekšrocības un Trūkumi
Cik vēlies aizņemties?
3000
Kad plāno atdot?
120 mēn.

89.91 €/mēn.

Ikmēneša
maksājums

Kredīts Tev

Latkredits Blogs

Jaunumi finanšu nozarē, mūsu pakalpojumi un ikdienas padomi darbībās ar finansēm

Atgriezties uz sākumu
Auto 19.10.2022

Auto no Vācijas – Priekšrocības un Trūkumi

Ņemot vērā ne tikai jaunu automašīnu cenu, ber arī to, ka pilnīgi jauns auto iegādes brīdī zaudē aptuveni 10% savas vērtības, ļoti loģiska ir daudzu cilvēku izvēle iegādāties lietotu automašīnu. Lietotu auto imports, piemēram, 2021.gadā veidoja aptuveni trīs ceturtdaļas no kopējā auto importa Latvijā. Vairums lietoto automašīnu tiek piegādāti no Eiropas un citām valstīm, bet populārākā ir tieši lietotu automašīnu piegāde no Vācijas. No Vācijas uz Latviju tiek piegādātas ne tikai Vācijā un citās Eiropas valstīs ražotas automašīnas. 

Auto no Vācijas - Priekšrocības 

1. Pedantiska attieksme 

Nav dūmu bez uguns. Šo teicienu var attiecināt arī uz stereotipu, ka vācieši ir pedantiska tauta, kas lielu vērtību pievērš detaļām un kārtībai. Vācieši rūpējas par saviem auto neatkarīgi no tā vai tie ir no Vācijas vai ražoti citur. 

Cilvēkiem ir pietiekami labs materiālais stāvoklis, lai apmeklētu profesionālus autorizētus servisus, līdz ar to automašīnu apkopes tiek veiktas regulāri, garantējot automobiļu tehnisko stāvokli. Pedantiska ir ne tikai auto īpašnieku attieksme, bet arī auto mehāniķu, līdz ar to defekti tiek konstatēti un novērsti ar augstāko rūpīgi, bieži vien tiek izmantoti oficiālie servisi un dīleru centri, garantējot augstāko detaļu un remontdarbu kvalitāti. 

Tāpat, pateicoties salīdzinoši augstai maksātspējai, Vācijā automašīnas pārdod vēl pirms tās tiek "nodzītas". Pedantiskā attieksme un labklājība nozīmē to, ka Vācijas sludinājumu portālos un auto plačos bieži vien nonāk mazlietoti auto - vien pāris gadus veci auto, kas ir ļoti labā tehniskā stāvoklī. 

2. Mērens klimats un kvalitatīvi ceļi 

Vēl viens iemesls, kādēļ ir vērts apsvērt iespēju iegādāties automašīnu no Vācijas, ir mērenais klimats un kvalitatīvie ceļi. Ja automašīna tiek izmantota vietā, kur nav krasu temperatūras svārstību, daudz sniega vai mitra un sāļa gaisa, kā tas ir Vidusjūras zemēs, visticamāk automašīna būs bez virsbūves korozijas. Tāpat, ja ikdienā automašīna tiek izmantota pa gludiem ceļiem, automašīnas ritošās daļas nolietojums būs daudz mazāks, nekā, ja regulāri tiek braukts pa bedrēm un zemes ceļiem. 

3. Plašs piedavājuma klāsts 

Vislielākā priekšrocība tam, lai iegādātos auto no Vācijas, visticamāk, ir tieši fakts, ka Vācijā pieejams milzīgs lietotu automašīnu klāsts. Ir iespējams atrast kā teju jaunas, mazlietotas automašīnas, tā arī ekskluzīvas sporta vai retro automašīnas. Tāpat ir iespējams iegādāties norakstītus, nepabeigtus un bojātus auto, ko bieži vien izmanto, lai iegūtu rezerves daļas. 

Vācijā ir vairāk nekā 83 miljonu iedzīvotāju, kas ir gandrīz 44 reizes vairāk nekā Latvijā. Pašsaprotami, ka arī Vācijas lietoto auto tirgus ir daudzreiz lielāks. Saskaņā ar statistikas datiem 2022. gada sākumā Vācijā reģistrētas vairāk nekā 48, 5 miljoni automašīnas, kamēr pie mums Latvijā reģistrētas mazāk par 750 000 automašīnām. 

Iemesls, kāpēc daudzi izvēlas iegādāties automašīnu no Vācijas, ir arī tas, ka Vācijā izveidoti un bāzēti daudzi populārākie automašīnu zīmoli. Pēc Latvijas auto asociācijas publicētajiem datiem, 2021.gadā Latvijā populārākie lietotie vieglo automobiļu zīmoli bija BMW, Audi un Volkswagen, bet komerctransporta - Volswagen, Mercedes un Opel. 

Vācijas lietotu auto sludinājumu portāli: 
  • Mobile.de - viena no populārākajām vietnēm, kurā tiek piedāvāti lietoti auto no Vācijas un citām Eiropas valstīm; 
  • Autoscout24.com - portāls, kurā pieejami vairāk nekā 2 miljoni dažādu transportlīdzekļu; 
  • 12gebrauchtwagen.de 
  • PWK.de 

Juridiskām personām ir pieejami ne tikai sludinājumu portāli, bet arī auto izsoles, piemēram, Copart, Buchbinder, BCA, ADESA. Tāpat ir iespējams iegādāties arī no privātpersonām, taču, ja vien nepārvaldi vācu valodu, labāk ieteicams izvēlēties oficiālos lietotu auto dīlerus. 

Auto no Vācijas - Trūkumi 

1. Automašīnas izvēle un piegāde 

Lielāks piedāvājuma klāsts apgrūtina arī izvēli, ko vēl sarežģītāku padara tas, ka jāizvairās no automašīnām, kas nāk, piemēram, no plūdu skartiem reģioniem. Nepārzinot automašīnas, visticamāk, lai izvēlētos automašīnu, Tev būs nepieciešams prasmīga automehāniķa viedoklis. 

Pat ja pašrocīgi atradīsi auto, nākamais solis ir izplānot tā transportēšanu uz Latviju. Protams, Tu vari izmantot pakalpojumus, ko piedāvā, piemēram, BRC Autocentrs un citi uzņēmumi, kas nodrošina auto reģistrāciju un piegādi no Vācijas.  

Jārēķinās, ka auto piegāde no Vācijas un reģistrācija Latvijā ir maksas pakalpojumus. Ja vēlēsies ietaupīt, lai izvēlētos un apskatītu automašīnu, Tev būs jādodas uz Vāciju, bet to būtu ieteicams darīt tikai tad, ja Tev ir zināšanas par automašīnām un spēsi atrast veidu, kā komunicēt ar pārdevējiem Vācijā. 

2. Formalitātes 

Ja esi izlēmis doties uz Vāciju un pašrocīgi atgādāt automašīnu uz Latviju, jārēķinās ar vairākām formalitātēm. Tāpat kā iegādājoties automašīnu Latvijā, kad, lai pārreģistrētu Tavu auto, jūs kopā ar pārdēvēju dodaties uz CSDD, arī Vācijā Tev kopa ar automašīnas īpašnieku jādodas uz Vācijas automobiļu reģsitrācijas biroju. 

Automobiļu reģistrācijas birojā automašīna tiks pārrakstīta uz jauno īpašnieku un tai tiks noņemtas numura zīmes, kuru vietā tiek uzliktas tranzīta zīmes. Tev tiks izsniegti dokumenti, ar kuriem, pēc tam, kad ieradīsies Latvijā, jādodas uz CSDD. Pirms doties ceļā uz Latviju, Tev obligāti jāiegādājas apdrošināšana un jāpārliecinās par to, ka automašīnai ir derīga tehniskā apskate. 

3. Risks tikt apkrāptam 

Lai arī vācieši tiek uzskatīti par pedantiskiem un rūpīgiem auto īpašniekiem, tā nav vienmēr, un arī iegādājoties automašīnu no Vācijas, pastāv risks tikt apkrāptam. Tāpat kā izvēloties lietotu automašīnu Latvijā, Tev jāpievērš uzmanība tam, vai norādītais nobraukums reāli atbilst automašīnas stāvoklim. Pazīmes, kas var liecināt par to, ka automašinas nobraukums patiesībā ir lielāks, nekā rāda odometrs, ir, piemēram, izteikts stūres, pedāļu vai autovadītāja sēdekļa nodilums. 

Labākais veids, kā pārliecināties par automašīnas vēsturi, ir pārbaudot tās VIN numuru. Tas ir unikāls kods, kas tiek izmantots, lai identificētu automašīnu. Ir pieejamas dažādas datubāzes, kurās ievadot konkrētā auto VIN numuru, var atrast detalizētu informāciju par automašīnu, piemēram, tehniskos datus, nobraukumu pa gadiem, negadījumu skaitu, kā arī fotogrāfijas. Lai pārliecinātos, ka Tev netiek atsūtīts cita, līdzīga auto VIN numurs, palūdz pārdevējam to nofilmēt vai, ja dodies apskatīt auto klātienē, neaizmirsti pierakstīt arī VIN numuru. 

Protams, labas automašīnas cena ar piegādi no Vācijas un Latvijā iegādāta auto cena, ļoti iespējams, būs līdzvērtīga, bet, ja esi atradis savu sapņu auto, un nav laika nepieciešamos līdzekļus uzkrāt, Tev nevajag uztraukties. Arī lietotu automašīnu iegādei ir pieejamas līzinga iespējas. Kredītu automašīnas iegādei var izmantot arī tad, ja vēlaties iegādāties auto no Vācijas. Tomēr, pirms uzņemties jebkādas kredītsaistības, svarīgi, lai Tu būtu pārliecināts par to, ka spēsi aizdevumu atmaksāt. 

Iegādājoties auto no Vācijas Tev būs daudz plašāks piedāvājumu klāsts, nekā izvēloties auto pie mums Latvijā, taču tas nenozīmē, ka visi auto no Vācijas un citām Eiropas valstīm būs labāki nekā Latvijā. Vienmēr rūpīgi apdomā pirkumu, pārliecinies par auto vēsturi un izvairies no darījumiem, kas šķiet pārāk labi, lai būtu patiesi.  

 

Lielu mērķu realizēšanai var būt nepieciešama lielāka naudas summa, ja Tev ir nepieciešams uzticams finanšu risinājumu partneris, izvēlies Latkredits.lv. Mēs sadarbojamies ar visām kredītiestādēm Latvijā, zinam visus noteikumus, tāpēc spējam nodrošināt Tev labāko piedāvājumu! Pie mums pieejams patēriņa kredīts, kredīts auto iegādei, hipotekārais kredīts un citi aizdevumi dažādām situācijām - apskati sev piemērotāko. Vajadzības gadījumā sazinies ar mums, lai noskaidrotu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem!

Atgriezties uz sākumu