Kā samazināt elektrības patēriņu 2023.gadā?
Cik vēlies aizņemties?
3000
Kad plāno atdot?
120 mēn.

89.91 €/mēn.

Ikmēneša
maksājums

Kredīts Tev

Latkredits Blogs

Jaunumi finanšu nozarē, mūsu pakalpojumi un ikdienas padomi darbībās ar finansēm

Atgriezties uz sākumu
Padomi 17.05.2023

Kā samazināt elektrības patēriņu 2023.gadā?

Elektrības cenu pieaugums arvien vairāk patērētājiem ir licis aizdomāties par risinājumiem, kas sniedz iespēju samazināt elektroenerģijas izmaksas. Savu paradumu pārskatīšana un atbildīgas patēriņa kultūras ieviešana ir viens no veidiem, kas ļauj manāmi samazināt elektrības patēriņu. Tā kā arī 2023. gadā visticamāk par elektrību turpināsim maksāt ievērojami vairāk, Latkredits.lv ir apkopojis noderīgus padomus, kas Tev var palīdzēt samazināt elektrības patēriņu.

Dod priekšroku ierīcēm ar augstāku energotaupības klasi

Ļoti lielu daļu no patērētās elektrības sastāda tieši elektroierīces, tādēļ viens no veidiem, kā samazināt elektrības patēriņu, ir izvēlēties iekārtas ar augstāku energotaupības klasi. Kā to izdarīt? Energotaupības klasi norāda uz iekārtas atrodamie burti no A līdz G. Jo augstāk alfabētā atrodas uz iekārtas esošais burts, jo mazāk enerģijas iekārta patērēs. Tādēļ vēlams priekšroku dot ierīcēm ar A, B vai C energotaupības klasi. Lai arī šādas ierīces sākotnēji var prasīt lielākus ieguldījumus, ilgtermiņā tās sniedz iespēju būtiski ietaupīt.

Neatstāj ierīces gaidīšanas režīmā

Ja šķiet, ka ierīces gaidīšanas režīmā elektroenerģiju nemaz nepatērē, tad tas ir maldīgs uzskats. Lai arī nedaudz, visas ierīces, kas pievienotas elektrotīklam, pat tad, kad netiek izmantotas, patērē elektrību. Tādēļ ir vērts iekārtas atvienot no kontaktligzdas brīdī, kad tās netiek izmantotas. Visbiežāk gaidīšanas režīmā mēdzam atstāt televizoru, datoru, telefona lādētāju, mikroviļņu krāsni un citas ierīces, kas ilgtermiņā var sastādīt ievērojamu daļu no elektrības patēriņa un rēķina.

Parūpējies par siltumizolāciju

Ja mājoklī izmanto elektrisko apkuri, vēlamās temperatūras uzturēšana telpā var ievērojami palielināt elektrības patēriņu. Ziemā liels elektrības patēriņš var radīt patiešām ievērojamus izdevumus, tādēļ ir vērts parūpēties par mājokļa siltumizolāciju, jo tā ir viena no galvenajām panākumu atslēgām, kas sniedz iespēju samazināt elektrības patēriņu. Pārliecinies, ka mājoklī esošais siltums neizplūst pa sliktas kvalitātes logiem, durvīm un citām vietām. Arī vasarā slikta siltumizolācija var palielināt elektrības patēriņu, ļaujot tiešajiem saules stariem iekļūt mājoklī un radot nepieciešamību daudz izmantot gaisa kondicionieri.

Mazgā veļu pēc iespējas zemākā temperatūrā

Veļas mašīna ir viena no ierīcēm, kas patērē daudz enerģijas. Lai samazinātu elektrības patēriņu, nepieciešams pievērst uzmanību tam cik bieži un kādā režīmā veļas mašīna tiek darbināta. Vēlams veļu mazgāt pēc iespējas zemākā temperatūrā, jo lielāko daļu veļas mašīnas elektrības patēriņa sastāda tieši ūdens uzsildīšana. Tāpat būtiski pārliecināties, ka veļas mašīna nav pārāk tukša vai gluži pretēji – pārāk pilna. Pārāk pilna veļas mašīna patērē vairāk elektrības, taču pārāk tukša nozīmē, ka veļu nāksies mazgāt biežāk.

Izvēlies energoefektīvu apgaismojumu

Arī apgaismojums ir viena no galvenajām elektrības patēriņa pozīcijām, tādēļ ir vērts piedomāt pie atbildīgas patēriņa kultūras un ieviest risinājumus, kas sniedz iespēju ietaupīt elektroenerģiju. Izvēlies energoefektīvu apgaismojumu, proti, dod priekšroku LED spuldzēm, jo īpaši tajās telpās, kur apgaismojumu izmanto visbiežāk. Tāpat neaizmirsti izslēgt gaismu, ja telpā neatrodies. Izmanto arī pēc iespējas vairāk dienas gaismas, jo tā palīdz ne tikai samazināt elektrības patēriņu, bet arī uzlabot pašsajūtu.

Ja ikmēneša elektrības patēriņš ir ļoti augsts, vērts padomāt par tālredzīgiem risinājumiem, kas sniedz iespēju ilgtermiņā samazināt elektroenerģijas izmaksas. Saules paneļi ir lielisks veids, kā teju ikviens var būtiski samazināt savas elektrības izmaksas, kā arī sniegt savu ieguldījumu klimata problēmu risināšanā. Šis elektroapgādes risinājums ir ne tikai izdevīgs, bet arī videi draudzīgs.  

Ja arī Tu 2023. gadā vēlies samazināt savu elektrības patēriņu, izvēlies uzticamu finanšu risinājumu partneri – Latkredits.lv. Mēs sadarbojamies ar visām kredītiestādēm Latvijā, tādēļ spējam nodrošināt Tev labāko piedāvājumu! Lai samazinātu elektrības patēriņu, noderīgi būs Latkredits.lv finanšu pakalpojumi – kredīts remontam un patēriņa kredīts. Sazinies ar mums un izvēlies sev piemērotāko risinājumu.

Atgriezties uz sākumu