Uzzini, kādi ir plusi un mīnusi kredītu apvienošanai
Cik vēlies aizņemties?
3000
Kad plāno atdot?
120 mēn.

89.91 €/mēn.

Ikmēneša
maksājums

Kredīts Tev

Latkredits Blogs

Jaunumi finanšu nozarē, mūsu pakalpojumi un ikdienas padomi darbībās ar finansēm

Atgriezties uz sākumu
Aizdevums 30.06.2023

Uzzini, kādi ir plusi un mīnusi kredītu apvienošanai

Nav noslēpums, ka daudzi cilvēki savu ideju un mērķu īstenošanai ļoti bieži izvēlas ārējo finansējuma avotu sniegtās priekšrocības. Viens no tiem ir aizdevumi. Turklāt nereti dažādās dzīves situācijās var būt nepieciešami pat vairāki aizdevumi. Šādos gadījumos izdevīgi izmantot kredītu apvienošanas sniegtās priekšrocības.

Kas ir kredītu apvienošana?

Kredītu refinansēšana jeb apvienošana ir finanšu risinājums, kas sniedz iespēju vairākus aizdevumus apvienot vienā ērtā maksājumā. Pēc būtības tas ar jauna aizdevuma palīdzību nosedz esošās kredītsaistības. Šādu risinājumu ir vērts apsvērt gadījumos, kad noslēgts viens vai vairāki neizdevīgi kredītlīgumi.

Kredītu apvienošanas plusi

  • Viens ērts maksājums

Ja noslēgti vairāki kredītlīgumi, tad skaidrs, ka aizdevumu atmaksai nepieciešams veltīt diezgan daudz laika, ko būtu iespējams pavadīt citās noderīgās aktivitātēs. Ik mēnesi nepieciešams veikt kredīta atmaksu, sekot līdzi pārskaitījumu termiņiem un vajadzības gadījumā pat sazināties ar vairākiem aizdevējiem. Veicot kredītu apvienošanu Tev ik mēnesi būs jāveic tikai viens aizdevuma maksājums, kas pavisam noteikti prasīs daudz mazāk laika. Turklāt tas sniedz iespēju ne tikai daudz mazāk laika velīt kredītsaistību pildīšanai, bet arī būtiski atvieglot budžeta plānošanas procesu.

  • Samazināts ikmēneša maksājums

Ar kredītu refinansēšanas palīdzību iespējams samazināt kopējo aizdevuma atmaksas summu. Noslēdzot neizdevīgus kredītlīgumus un to vietā noformējot jaunu aizdevumu, iespējams samazināt ikmēneša kredītsaistību izdevumus.

  • Izdevīgāki aizdevuma atmaksas nosacījumi

Tā kā kredītu apvienošana pēc savas būtības ir viena jauna aizdevuma noslēgšana, tā sniedz iespēju iegūt izdevīgākus aizdevuma atmaksas nosacījumus. Laika gaitā kreditētāju piedāvājumi var atšķirties un ļoti iespējams, ka aizdevums, ko noformēji pirms ilgāka laika, šodien vairs nebūt nav izdevīgs. Izvēloties izdevīgāko kredītu apvienošanas pakalpojumu sniedzēju, iespējams samazināt kredīta procentu likmi, mainīt aizdevuma atmaksas termiņu un ikmēneša maksājumu.

  • Iespēja uzlabot kredītvēsturi

Pieejama ir arī kredītu apvienošana ar sliktu kredītvēsturi. Tā sniedz iespēju apvienot kredīta maksājumus brīdī, kad nepieciešama palīdzība, lai tiktu galā ar iekavētiem maksājumiem. Protams, šādu situāciju ieteicams risināt pēc iespējas laicīgāk.

Kredīta refinansēšanas mīnusi

Lai arī kredītu apvienošana galvenokārt sniedz tikai priekšrocības, tai piemīt arī daži mīnusi.

  • Kredīta refinansēšanai ir ierobežota maksimālā summa

Kredītu apvienošanas pakalpojumu sniedzēji parasti nosaka maksimālo apvienojamo kredītu summu un aizdevumu skaitu. Veicot kredītu apvienošanu, šie faktori jāņem vērā.

  • Kredītu apvienošanai var būt nepieciešams galvotājs vai ķīla

Pastāv gadījumi, kad kredītu apvienošanai var būt nepieciešams galvotājs vai ķīla. Tas, protams, nedaudz apgrūtina kredītu refinansēšanas procesu.

Ja arī Tu vēlies izmantot priekšrocības, ko sniedz kredītu apvienošana, izvēlies uzticamu finanšu partneri – Latkredits.lv. Mēs piedāvājam līdz pat 10 aizdevumu apvienošanu vienā ērtā maksājumā.

Atgriezties uz sākumu