5 oriģinālas biznesa idejas, kuru uzsākšanai nav nepieciešams liels kapitāls
Cik vēlies aizņemties?
3000
Kad plāno atdot?
120 mēn.

89.91 €/mēn.

Ikmēneša
maksājums

Kredīts Tev

Latkredits Blogs

Jaunumi finanšu nozarē, mūsu pakalpojumi un ikdienas padomi darbībās ar finansēm

Atgriezties uz sākumu
Padomi 19.10.2022

5 oriģinālas biznesa idejas, kuru uzsākšanai nav nepieciešams liels kapitāls

Savs bizness ir lieliski - tā ir iespēja kļūt finansiāli neatkarīgam, pilnībā nodoties savam hobijam, būt pašam sev par priekšnieku, aizmirst par standarta darba laiku. Statistikas dati liecina, ka teju katrs piektais Latvijas iedzīvotājs sapņo tuvākajā nākotnē uzsākt savu biznesu, bet realitātē to izdara vien aptuveni katrs desmitais. 

Viens no galvenajiem iemesliem, kas biedē cilvēkus uzsākt savu biznesu, ir tas, ka biznesa uzsākšanai nepiecieciešams liels sākuma kapitāls. Tomēr ne visas biznesa idejas prasa pamatīgu finansiālu ieguldījumu - šajā rakstā esam aprakstījuši 5 biznesa idejas, kurām nav nepieciešams liels kapitāls! 

1. Tiešā piegāde (drop shipping) 

Tiešā piegāde (drop shipping) ir pēdējā laika aktuālākā biznesa ideja - tas ir e-komercijas biznesa modelis, kurā nav jāpārvalda fiziski produkti. Tiešā piegāde nozīmē, ka trešās puse uzglabā un nosūta preci pircējam Tavā vārdā, tādējādi Tev nav nepieciešams kapitāls, lai izveidotu preču krājumus un uzturētu noliktavu. Tavā pārziņā ir vien reklāma, klientu piesaistīšana un pasūtījumu noformēšana.  

Tiešā piegāde ir arī lielisks paņēmiens, kā bez pamatīgiem ieguldījumiem pārbaudīt savu biznesa ideju - ja tiešās piegādes ar laiku izvēršas ļoti veiksmīgas, tad var sākt darboties patstāvīgi! 

Domājot par to, ko piedāvāt patērētājiem ar tiešās piegādes starpniecību, iespējas ir teju vai neizsmeļamas - var vadīties pēc tendencēm un tirgot patērētājiem preces, kas ir ļoti pieprasītas, taču vari arī darboties kādā nišā, tirgojot, piemēram, interesantas preces bērniem vai mājdzīvniekiem.  

Sadarboties var gan ar vietējiem, gan ārzemju piegādātājiem - galvenais ir Tev vienoties par abpusēji izdevīgu sadarbības modeli, izrunāt visas tiesības, pienākumus un atalgojuma politiku! 

Tā kā mūsdienās tirdzniecība internetā arvien pieaug, diemžēl pieaug arī negodprātīgo pārdevēju skaits, tādēļ, pirms uzsākat savu tiešās piegādes biznesu, iesakām veikt kontrolpirkumu. Bez jebkādas vienošanās par sadarbību, pasūti vēlamās preces paraugu, lai saprastu, vai tas patiesi ir tas, kas gaidīts un ko vēlies piedāvāt saviem klientiem. 

2. Apģērbu un priekšmetu apdruka 

Apģērbu un priekšmetu apdrukas biznesa idejas ''bums'' sākās aptuveni pirms 10 gadiem, taču tas vēl joprojām ir tikpat aktuāls - galu galā, tās ir lietas, bez kurām nevaram iedomāties savu ikdienu. Šī biznesa uzsākšanai nav nepieciešams liels kapitāls, jo to iespējams īstenot atbilstoši pieprasījumam - vari uzsākt darboties tikai tad, kad ir kāds reāls pasūtījums. 

Darbojoties šajā jomā, sarežģītākais ir nonākt pie dizaina idejas - tie var būt attēli, teksti, ornamenti, interesantas kombinācijas un jebkas cits, ko var attēlot uz apģērba un priekšmetiem. Mūsdienās cilvēki ļoti domā par vizuālo izskatu un koptēlu, līdz ar to pašreiz ļoti aktuāli ir džemperi, T-krekli un auduma maisiņi ar dažādiem oriģināliem un smieklīgiem tekstiem. Varbūt Tavā prātā jau ir kāda ģeniāla ideja? 

Ja nav vēlmes darboties pilnībā patstāvīgi, apģērbu un priekšmetu apdrukas biznesu var uzsākt līdzīgi kā tiešās piegādes - sadarbojoties ar cilvēkiem, kas nodarbojas ar apdruku. Viņi īstenos ražošanu un drukās Tavu ideju, atsevišķi vienojoties, pat iepakos un nosūtīs preci klientam. Viens no ātrākajiem veidiem, kā uzsākt šādu biznesa modeli, ir izveidot savu veikalu vietnē Shopify un pēc tam ieinstalēt tādu mobilo aplikāciju kā Printify. 

3. Tiešsaistes apmācības 

Varbūt Tev ir kāds talants vai esi eksperts kādā noteiktā jomā? Pārdod savas zināšanas un prasmes - pasniedz tiešsaistes apmācības! Šis ir viens no mūsdienās straujāk augošajiem biznesa modeļiem, kas norāda uz to, ka pieprasījums pēc šāda veida pakalpojumiem tikai aug. Lai gan tiešsaistes apmācības prasa patiesi niecīgus ieguldījumus (reklāmu, aktīvu interneta savienojumu un viedierīci), tajā pašā laikā tas ir viens no mūsdienās vairāk pelnošajiem biznesiem. 

Tiešsaistes apmācības var rīkot daudz un dažādās jomās. Pieprasītākās no tām: bizness un mārketings, personīgā izaugsme, veselīgs uzturs un fitness, kulinārija, valoda, attiecības, bērnu audzināšana, stils un mode. Mūsdienās šādu tiešsaistes apmācību ir patiesi daudz, tādēļ jāņem vērā, ka daudzos gadījumos būtisks priekšnoteikums, pēc kā tiek izvēlēts pasniedzējs, ir ne tikai motivācija, bet arī kompetences un izglītība konkrētajā jomā. Pirms sākt, der pārliecināties, ka patiesi spēsi iemācīt citiem ko jaunu un vērtīgu! 

Tiešsaistes apmācības vari rīkot, izmantojot pašreiz populāros tiešsaistes saziņas platformas - Skype, Microsoft Teams vai, piemēram, Zoom. Lai saglabātu saikni ar studentiem un nodrošinātu labu atgriezenisko saiti, var izveidot atbalsta grupu saziņas platformā Whatsapp. 

4. Hobija preču pārdošana 

Ja Tev ir kāds hobijs, piemēram, nodarbojies ar rokdarbiem vai gatavot dažādus gardumus, izmēģini savu hobiju pārvērst biznesā - pārdod hobija preces! Arī šajā gadījumā iespējas ir teju vai neizsmeļamas: sveces, konditorejas izstrādājumi, mazuļu aksesuāri, rotaslietas, interjera dizaina priekšmeti. Vēl pirms pāris gadiem pārdot savas hobija preces bija sarežģīti, taču mūsdienās, kad cilvēki dzenas pēc oriģinalitātes un unikalitātes, tās kļūst arvien pieprasītākas! 

Hobija preču pārdošanai nav nepieciešams liels kapitāls, jo tirdzniecību varat īstenot internetā, izveidojot savu mājas lapu vai, piemēram, tirgojoties sociālajos tīklos un sludinājumu portālos. Turklāt, arī šajā gadījumā var uzsākt darboties tikai tad, kad ir kāds reāls pasūtījums. Galvenā loma hobiju preču pārdošanā ir fotogrāfijām un aprakstam - tas ir pirmais, kam tiek pievērsta uzmanība, tādēļ fotogrāfijām jābūt kvalitatīvām, savukārt aprakstam par preci jābūt interesantam, kā arī gramatiski precīzam! 

5. Pasākumu organizēšana 

Arvien pieprasītāki kļūst pasākumu organizēšanas pakalpojumi - ja apsver šāda biznesa uzsākšanu, tagad ir īstais brīdis, kad to darīt, jo šādu pakalpojumu sniedzēju vēl nav pārāk daudz, līdz ar to var paspēt ieņemt līdera pozīcijas! Bērnu ballītes, kristības, dzimšanas un vārda dienas, korporatīvie pasākumi, Ziemassvētki, Līgo, kāzas un pat gluži vienkārši piektdienas vakars - iemeslu svinībām mūsdienās ir neskaitāmi daudz, līdz ar to pasākumu organizatoriem darba netrūkst nekad! 

Ņem vērā, ka šāda biznesa uzsākšana prasīs ne vien lieliskas organizatoriskās spējas, bet bieži arī dekoratora, kulināra, pasākuma vadītāja, muzikanta un citu profesionāļu piesaisti, tādēļ lieliski, ja esi talantīgs vairākās no šīm sfērām un/vai vari piesaistīt savus draugus vai paziņas. Viena no pasākumu organizēšanas biznesa galvenajām priekšrocībām - izgatavotās dekorācijas var iznomāt citiem pasākumiem vai privātām vajadzībām, tādējādi peļņu no viena avota gūstot vairāk reižu. 

Varbūt šis ir īstais brīdis, kad koncentrēties uz savu izaugsmi un īstenot sapni par personīgo biznesu? Ne vienmēr nepieciešams izvērst to par pamata nodarbošanos un kļūt pašam par savu priekšnieku - ja vēl joprojām šaubies, kādu no augstāk minētajām idejām var īstenot arī tikai brīvajā laikā, papildus pamata darbam. 

Kad esi atradis īsto un vienīgo ideju, svarīgi izveidot kvalitatīvu un pārdomātu biznesa plānu. Pirms ķeries pie idejas īstenošanas, apkopo potenciālos izdevumus un ienākumus, klientu bāzi, pirkšanas/pārdošanas kanālus! Nepadodies pie pirmajām grūtībām, kuras, attīstot biznesa idejas, ir neizbēgamas! Viss ir pārejošs. Lai veicas! 

Lielu mērķu realizēšanai var būt nepieciešama lielāka naudas summa, ja Tev ir nepieciešams uzticams finanšu risinājumu partneris, izvēlies Latkredits.lv. Mēs sadarbojamies ar visām kredītiestādēm Latvijā, zinam visus noteikumus, tāpēc spējam nodrošināt Tev labāko piedāvājumu! Pie mums pieejams patēriņa kredīts, kredīts auto iegādei, hipotekārais kredīts un citi aizdevumi dažādām situācijām - apskati sev piemērotāko. Vajadzības gadījumā sazinies ar mums, lai noskaidrotu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem!

Atgriezties uz sākumu