Privātuma Politika

Šajā Privātuma politikā ir aprakstīta kārtība, kādā SIA "Capital Invest Group" apstrādā personas datus.


  1. Definīcijas
  1. Pārzinis - SIA "Capital Invest Group", reģ. numurs 40103334760, juridiskā adrese: Ilūkstes iela 44-13, Rīga, LV-1082, e-pasts info@latkredits.lv un ni@capitalinvest.lv.
  2. Klients - jebkura fiziska persona, kura izmanto, ir izmantojusi, vai ir izteikusi vēlēšanos izmantot jebkurus SIA "Capital Invest Group" sniegtos pakalpojumus vai ir jebkādā citā veidā saistīta ar tiem.
  3. Personas dati - jebkura ar Klientu tieši vai netieši saistīta informācija.
  4. Personas datu apstrāde - jebkura ar Personas datiem veikta darbība (tai skaitā vākšana, ierakstīšana, glabāšana, mainīšana, piekļuves došana, pieprasījumu veikšana, nodošana un tml.).
  5. Apstrādātājs - ir fiziska vai juridiska persona, publiska iestāde, aģentūra vai cita struktūra, kura pārziņa vārdā apstrādā personas datus.
  6. Vietne - SIA "Capital Invest Group" mājas lapas www.latkredits.lv un www.capitalinvest.lv.
  1. Personas datu kategorijas
  1. Personas dati var tikt vākti no Klienta, no Klienta pakalpojumu izmantošanas un no ārējiem avotiem, piemēram, publiskajiem un privātajiem reģistriem vai trešajām pusēm.
  2. Personas datu kategorijas, kuras Pārzinis lielākoties, bet ne tikai, vāc un apstrādā, ir:
  1. identifikācijas dati - vārds, uzvārds, personas kods, dzimšanas datums, personu apliecinošā dokumenta dati;
  2. kontaktinformācija - faktiskā un deklarētā dzīvesvietas adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese, saziņas valoda;
  3. finanšu dati un dati, kas sniedz informāciju par Klienta kredītspēju - izglītība (pamatizglītība, vidējā, arodizglītība, koledžas vai augstākā); dzīvesvieta (dzīvo ar vecākiem, kopmītne, īrēts dzīvoklis/māja, savs dzīvoklis, privātmāja vai cits); ģimenes stāvoklis (neprecējies(usies), precējies(usies), dzīvo civillaulībā, šķiries(usies), atraitnis(e)); apgādājamo skaits; pašreizējā darba vieta; amats; darba stāžs; banka; bankas konta numurs; esošās kredītsaistības (saistību veids, aizdevējs, pamatsummas atlikums, atmaksas termiņš, ikmēneša maksājums); ģimenes locekļa vārds, uzvārds un radniecība; kontaktpersonas prombūtnes gadījumā vārds, uzvārds un tālruņa numurs; datu subjekta un tā ģimenes (mājsaimniecības) ikmēneša ienākumi un izdevumi (t.i. datu subjekta darba alga neto, citi ienākumi mēnesī, citu ienākumu avots, ģimenes locekļa ienākumi un ģimenes kopējie ikmēneša izdevumi);
  4. dati par Pārziņa pakalpojumu izmantošanas paradumiem, kas Pārzinim ļauj veikt Klienta izpētes pasākumus saistībā ar Klientu uzvedību, lai analizētu šo informāciju biznesa attīstības nolūkos;
  5. dati, kas iegūti un/vai radīti, pildot normatīvajos aktos paredzētus pienākumus;
  6. saziņas dati, kas tiek vākti, kad Klients apmeklē Pārziņa biroju, e-pasts, ziņas un citi saziņas līdzekļi, piemēram, sociālie mediji, dati, kas iegūti, Klientam apmeklējot Pārziņa Vietni vai sazinoties citos Pārziņā kanālos;
  7. ar pakalpojumiem saistītie dati, piemēram, līgumu izpilde vai neizpilde, veiktie darījumi, Vietnes izmantošana, noslēgtie un spēku zaudējušie līgumi, iesniegtie pieteikumi, pieprasījumi un sūdzības, pakalpojumu maksas;
  8. dati par paradumiem, patikām un apmierinātību (tādi kā, bet ne tikai, pakalpojumu izmantošanas aktivitāte, izmantotie pakalpojumi, personīgie uzstādījumi, atbildes uz aptauju jautājumiem, Klienta apmierinātība);
  9. dati par piedalīšanos Pārziņa rīkotas spēlēs un akcijās (tādi kā, bet ne tikai, iegūtie punkti, spēlēs vai akcijās iegūtās balvas).
  1. Datu apstrādes apjoms, mērķi un pamati
  1. Pārzinis Personas datu aizsardzību nodrošina, atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.
  2. Pārzinis apņemas apstrādāt Personas datus tikai tādiem nolūkiem, kas ir nepieciešami Pārziņa komercdarbības veikšanai (tajā skaitā pakalpojumu sniegšanai, uzskaitei, rēķiniem, pastāvīgo klientu pārvaldes programmās, sistēmas pārbaudēm, uzturēšanai un paplašināšanai, sakariem ar Klientiem, Pārziņa interešu aizsardzībai, Klientu aptaujām, tirgus analīžu veikšanai, statistikai, juridisko pienākumu izpildei, identitātes pārbaudei). Pārzinis neizmantos Personas datus nolūkiem, kas neatbilst mērķiem, kuru dēļ Pārzinis ir saņēmusi Personas datus.
  3. Pārzinis apstrādās personas datus tikai ja Klients ir devis piekrišanu savu personas datu apstrādei vai ja apstrāde ir nepieciešama līguma noslēgšanai un izpildei, juridisku pienākumu izpildei, fiziskas personas vitālas intereses aizsardzībai, Pārziņa interešu aizsardzībai, oficiālo pilnvaru izpildei vai sabiedrības interesēs.
  4. Lai varētu nodrošināt pakalpojumus un izvērtēt nepieciešamību uzlabot mājas lapas saturu un tā izvietojumu, arī par Vietnes apmeklētājiem tiek apstrādāta informācija, kas ietverta Vietnes piekļuves failos, piemēram, IP adrese, interneta servisa nodrošinātājs, apmeklējuma laiks, aplūkotās sadaļas.
  1. Klientu tiesības
  1. Klients ir tiesīgs saņemt informāciju, vai Pārzinis apstrādā Klienta personas datus un, ja apstrādā, tad arī piekļūt tiem.
  2. Klientam ir iespēja piekļūt pie saviem Personas datiem, balstoties uz pamatotu rakstveida pieprasījumu. Pārzinis 1 (viena) mēneša laikā informēs Klientu par: Personas datiem, ko Pārzinis apstrādā attiecībā uz viņu; Personas datu ieguves avotu (ja normatīvie akti atļauj to izpaust); datumu, kad tika izdarītas pēdējās izmaiņas Personas datos; mērķiem, kuru sasniegšanai Personas dati tiek apstrādāti; datu saņēmējus vai datu saņēmēju kategorijas; to, vai pastāv automatizēta lēmumu pieņemšana.
  3. Nepieciešamības gadījumā Klients ir tiesīgs jebkurā laikā grozīt, papildināt vai dzēst Personas datus, kas par viņu saglabāti, balstoties uz pamatotu rakstveida pieprasījumu. Klients ir atbildīgs par patiesu, spēkā esošu un pilnīgu savu Personas datu nodrošināšanu gan slēdzot līgumu ar Pārzini, gan šāda līguma izpildes laikā. Klienta Personas datu izmaiņu gadījumā viņam ir pienākums nekavējoties ziņot Pārzinim par nepieciešamajām izmaiņām. Pārzinis ir tiesīgs ierobežot piekļuvi, iespējas koriģēt vai dzēst datus saskaņā ar piemērojamo normatīvo aktu prasībām.
  4. Klientam ir tiesības pārnest savus personas datus no Pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams.
  5. Klients var iebilst pret Personas datu apstrādi vai panākt, lai Pārzinis ierobežotu apstrādi saskaņā ar piemērojamo normatīvo aktu prasībām.
  6. Klientam ir tiesības netikt pakļautam pilnībā automatizētai lēmumu pieņemšanai, tai skaitā profilēšanai, ja šādai lēmumu pieņemšanai ir tiesiskās sekas vai kas līdzīgā veidā ievērojami ietekmē Klientu.
  7. Klientam ir tiesības jebkurā brīdī atsaukt savu piekrišanu Personas datu apstrādei, nosūtot Pārzinim vēstuli vai elektronisko vēstuli, ka arī zvanot uz Pārziņa tālruņa numuru.
  8. Klients var griezties ar jautājumiem un sūdzībām par Personas datu izmantošanu Datu valsts inspekcijai (www.dvi.gov.lv), ja Klients uzskata, ka tā Personas datu Apstrāde pārkāpj tā tiesības un intereses saskaņā ar piemērojamajiem normatīvajiem aktiem.
  1. Datu drošība un izmantošana
  1. Pārzinis apņemas pielikt visas pūles, lai nodrošinātu apstrādāto Personas datu pareizību un pilnīgumu, norādot Klientiem pēc iespējas precīzāk, kā ievadīt savus datus korekti un pilnīgi.
  2. Pārzinis ir veicis visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu personas datu drošību un nepieļautu to nepamatotu nokļūšanu trešo personu rīcībā. Tomēr Pārzinis nevar uzņemties atbildību par citām mājas lapām, uz kurām ir saites no Pārziņa mājas lapām, vai par citu personu pakalpojumiem, kam var piekļūt, izmantojot Vietni.
  3. Pārzinis veiks personas datu apstrādi, lai nodrošinātu to konfidencialitāti un piemēros iekšējās procedūras un kontroles līdzekļus, lai novērstu neatļautu personas datu lietošanu, piekļuvi, izpaušanu, kopēšanu, grozīšanu vai sabojāšanu, kā arī pielietos visus saprātīgos līdzekļus, lai nodrošinātu personas datu drošību, integritāti un privātumu.
  4. Personas dati tiks apstrādāti tikai tik ilgi, cik nepieciešams. Glabāšanas periods var būt pamatots ar līgumu ar Klientu, Pārziņa leģitīmajām interesēm vai piemērojamajiem normatīvajiem aktiem (piemēram, likumiem par grāmatvedību, noilgumu, civiltiesībām un tml.).
  5. Pārzinis neuzņemas atbildību par jebkādu nesankcionētu piekļuvi personas datiem un/ vai personas datu zudumu, ja tas nav atkarīgs no Pārziņa, piemēram, Klienta vainas un/ vai nolaidības dēļ.
  1. Datu nodošana
  1. Iespējamie datu saņēmēji vai saņēmēju kategorijas, kam personas dati var tikt nodoti:
  1. Datu subjekts pats par sevi, ja Pārzinim ir iespēja pārliecināties par informācijas pieprasītāja identitāti;
  2. Apstrādātāji, t.i. Pārziņa piegādātāji, apakšuzņēmēji, stratēģiskie partneri un citi, kas palīdz Pārzinim un tās klientiem komercdarbības veikšanā, lai īstenotu attiecīgo sadarbību. Pārzinis rūpīgi pārbauda visus Apstrādātājus, kas Pārziņa vārdā un uzdevumā apstrādā Klienta personas datus, kā arī izvērtē, vai Apstrādātāji pielieto atbilstošus drošības pasākumus, lai Klienta personas datu apstrāde notiktu atbilstoši Pārziņa deleģējumam un normatīvo aktu prasībām. Pārzinis pieprasīs no Apstrādātājiem un datu saņēmējiem apņemšanos izmantot saņemto informāciju tikai tiem nolūkiem, kuru dēļ dati tika nodoti;
  3. personas, kuras Pārziņa vai Apstrādātāja tiešā pakļautībā ir pilnvarotas apstrādāt Personas datus;
  4. valsts un pašvaldības iestādes normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un kārtībā.
  1. Pārzinis nenodos Personas datus trešajām personām, izņemot, ciktāl tas nepieciešams saprātīgai komercdarbības īstenošanai, nodrošinot, ka attiecīgās trešās personas saglabā Personas datu konfidencialitāti un nodrošina piemērotu aizsardzību.
  2. Pārzinis apstrādā Personas datus Eiropas Savienībā/Eiropas Ekonomiskajā zonā (ES/EEZ), un tie nav nodoti un apstrādāti valstīs, kas neietilpst ES/EEZ.
  1. Vietnes privātuma politika
  1. Šī privātuma politika attiecas arī uz vietnēm www.latkredits.lv un www.capitalinvest.lv. Ņemot vērā, ka Vietnē var parādīties saites uz citām tīmekļa vietnēm, iesakām pirms jebkāda veida personas datu ievadīšanas šajās vietnēs iepazīt to privātuma politiku. Pārzi nav atbildīgs par citās tīmekļa vietnēs ievadītiem Klienta personas datiem.
  2. Pārzinis izmanto sīkfailus (cookies), lai palīdzētu attīstīt Vietni un veidotu to Klientiem draudzīgu. Tie palīdz Pārzinim noteikt un izprast lietotāju vēlmes. Vislabākajai Klienta pieredzei un pilnvērtīgai Vietnes darbībai ieteikts sīkfailus saglabāt. Ja tomēr Klients vēlas tos noraidīt, šo var izdarīt, mainot pārlūkprogrammas iestatījumus.
  1. Nepārvaramas varas apstākļi
  1. Nepārvaramas varas apstākļu dēļ Pārziņa pakalpojumu sniegšana var tikt pārtraukta uz laiku līdz nepārvaramas varas apstākļu darbības beigām.
  2. Pārzinis neatbild par saistību neizpildi vai nepienācīgu izpildi, ja tā cēlonis ir nepārvarama vara.
  3. Par nepārvaramas varas apstākļiem ir uzskatāmi apstākļi, kas ir ārpus Pārziņa kontroles un traucē Pārzinim pildīt saistības, piemēram, karš, nemieri, terorisms, dabas katastrofas, eksplozijas un ugunsgrēki, streiki, trešo personu prettiesiska rīcība, elektroapgādes traucējumi, traucējumi citos elektronisko sakaru tīklos, valsts un pašvaldību iestāžu noteiktie aizliegumi, ierobežojumi un tml.
  1. Kontaktinformācija
  1. Klients var sazināties ar Pārzini saistībā ar jautājumiem par Personas datu apstrādi, piekrišanas atsaukšanu, pieprasījumiem, datu subjektu tiesību izmantošanu un sūdzībām par Personas datu izmantošanu.
  2. Pārziņa kontaktinformācija ir pieejama Vietnē www.latkredits.lv un www.capitalinvest.lv.
  3. Ieceltā Datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: info@latkredits.lv vai Ernesta Birznieka-Upīša 20A, korpuss 2, 5.st., 522.birojs, Rīga, ar atzīmi “Datu aizsardzības speciālists”.
  1. Privātuma politikas grozījumi
  1. Pārziņa privātuma politika pēc nepieciešamības var tikt grozīta. Pārzinis visas privātuma politikas izmaiņas publicēs Vietnē, sniedzot īpašu paziņojumu par izmaiņām.
  2. Privātuma politikas iepriekšējās versijas Pārzinis uzglabās arhīvā, lai nepieciešamības gadījumā varētu tās pārskatīt.

Rīga, 2018. gada 25. maijā

APSTIPRINU

SIA "Capital Invest Group" valdes loceklis Ivo Titovs